Důvody,
proč kupovat
naše české maso
-
Podpora českých farmářů, zpracovatelů, české ekonomiky.
-
Footprint, tzn. uhlíková stopa.
Pozn.: Jedná se o údaj, který vyjadřuje, kolik oxidu uhličitého v gramech se vytvořilo při výrobě příslušného produktu a jeho dopravě na místo určení. Díky nákupu českého masa se tato stopa enormně snižuje, není totiž třeba přepravy masa pro jejich výrobu přes kus světa, ale maso se v té nejčerstvější podobě dostává do obchodů za co možná nejkratší dobu. I tímto malým krokem, nákupem českého masa, lze šetřit naši planetu.
-
Záruka kvality – na našich farmách uplatňujeme zásady tzv. welfaru – pohody a zdraví zvířat. Šťastné a zdravé zvíře je schopno produkce kvalitního masa.
Pozn.: Co je welfare? Welfare je péče o zvíře tak, aby bylo chováno v souladu s životním prostředím, v podmínkách které ručí za přímou i nepřímou ochranu proti týrání. Zdraví a stav pohody zvířete významně ovlivňuje kvalitu masa a finálních výrobků.
Další články
Za kvalitním masem
hledejte paradox:
Čím starší, tím lepší
Na hovězí maso ze školních jídelen nejsou ty nejlepší vzpomínky. Do šťavnaté pečeně mělo daleko a tuhostí připomínalo podrážku od bot....
Kráva
nebo býk?
Není maso jako maso
Rozdíl mezi krávou a býkem je na první pohled evidentní. Rozdíl mezi masem z krávy a masem z býka už o poznání méně. Avšak házet hovězí...